Kupuję salonową OII FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jakubd
    Ambiente
    • 2009
    • 165

Dokładnie z p. Tomaszem rozmawiam - to znajomy znowu dobrego kolegi z PDAClubu, więc trzymając się zasady "jaki ten świat mały" oraz negocjując z ofertami z innych salonów to ja myślę, że się dogadamy. Na razie jeszcze czekam na ofertę z Mińska (gdzie kupowała daleka rodzina i jest zadowolona) oraz co ciekawego dają w Leasingu w BZWBK. Ale zamówienie w tym tygodniu pójdzie
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• pascal
      Rider
      • 2009
      • 510
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez jakubd
      Dokładnie z p. Tomaszem rozmawiam - to znajomy znowu dobrego kolegi z PDAClubu, więc trzymając się zasady "jaki ten świat mały" oraz negocjując z ofertami z innych salonów to ja myślę, że się dogadamy. Na razie jeszcze czekam na ofertę z Mińska (gdzie kupowała daleka rodzina i jest zadowolona) oraz co ciekawego dają w Leasingu w BZWBK. Ale zamówienie w tym tygodniu pójdzie
      jęsli mogę Ci polecić leasing to Bre leasing - jak załatwiałem na początku roku to mieli najlepszą ofertę. drugi był raiffaisen potem bzwbk,reszty nie pamiętam.

Komentarz

• abrymarz
        Ambiente
        • 2010
        • 200
        • Octavia III (5E3)
        • DKTB 2.0 TSI RS 245 KM

Witajcie,
        Ponieważ zacząłem ten temat, czuję się w obowiązku poinformować Was o finalizacji.
        Otóż, od soboty (27.03) jestem szczęśliwym posiadaczem nowego (03.2010) eleganckiego (Elegance) szarego (antracyt) szkodnika 1.8 (TSI).
        Opiszę dwie sprawy (myślę, że dla niektórych bardzo interesujące) :!: .
        Pierwsza:
        Kupiłem autko w Krakowie chociaż pochodzę i mieszkam w wawie. Za namową forumowiczów postanowiłem jeszcze w styczniu spróbować "porozmawiać" z Krakowem. Opłaciło to się i to bardzo! Jestem pod wrażeniem fachowości i organizacji z jaką spotkałem się w salonie na Kocmyrzowskiej. Ukłon w stronę salonu a przede wszystkim w stronę dilera Daniela P, który jest jednym z forumowiczów. Profesjonalizm w każdym calu. Wspaniały kontakt. Wreszcie nie czułem się intruzem. Chapeau bas Danielu i jeśli to czytasz jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystko .
        Druga:
        Autko jest spełnieniem moich marzeń. Każdy z nas ma różne. Ja akurat miałem takie. Jeździ się nim wspaniale. Wracałem do wawy przez Katowice i Częstochowę. Po autostradzie ??? i trasie szydkiego ruchu ??? sunie jak poduszkowiec. Dynamika wyśmienita chociaż starałem się na początku nie nie za bardzo przekraczać 3 tys. obrotów. Jazda była spokojna. Mając trochę czasu (wracałem ponad 5 godzin) uczyłem się obsługi i sprawdzałem funkcjonowanie wszystkiego (może prawie wszystkiego). Do tej pory tylko czytałem opinie na temat tego autka. Wreszcie mogę sam coś o nim powiedzieć. Wg mnie Skoda przede wszystkim z Octavią jest ogromną konkurencją dla "zachodnich" i "japońskich" producentów. Wiem, że ponieważ autko ma 3 dni przemawiają przeze mnie emocje, ale takich pozytywnych emocji (niezależnie od powodów) życzę każdemu.
        "Banan" :wink: nie schodzi mi z twarzy.

Komentarz

• sekra
          Classic
          • 2010
          • 3

Gratuluję zakupu.

Napisz w co wyposażyłeś dodatkowo to autko marzeń.

:lol:

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez abrymarz
            Autko jest spełnieniem moich marzeń. Każdy z nas ma różne. Ja akurat miałem takie.
            I o to chodzi
            Szerokiej drogi.

Wg mnie Skoda przede wszystkim z Octavią jest ogromną konkurencją dla "zachodnich" i "japońskich" producentów.
            A możesz rozwinąć wypowiedź? Dla jakich modeli jest konkurencją, bo nie wiem co myśleć.
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

jak ja lubię czytać takie posty zamiast smędzenia
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• Gemini
                Classic
                • 2010
                • 35

jestem szczęśliwym posiadaczem nowego (03.2010) eleganckiego (Elegance) szarego (antracyt) szkodnika 1.8 (TSI)
                marzenie... gratulacje
                Miała być Octavia 2 FL 1.8 TSI DSG
                Jest Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 :diabelski_usmiech

Pozdrowienia
                Gemini

Komentarz

• wocek
                  Rider
                  • 2006
                  • 342
                  • Audi

uczyłem się obsługi i sprawdzałem funkcjonowanie wszystkiego
                  wiem coś o tym :wink: gdy kupiłem swojego szkodnika, to się nazywa radość ze spełnienia marzeń :lol: Szerokości
                  wocek

Komentarz

• abrymarz
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 200
                    • Octavia III (5E3)
                    • DKTB 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez sekra
                    Napisz w co wyposażyłeś dodatkowo to autko marzeń.
                    Jest "gołym" elegance plus tzw. chlapacze i doświetlanie zakrętów
                    Dokupiłem nakładki na progi i sam założę.

Zamieszczone przez Morgoth
                    Dla jakich modeli jest konkurencją, bo nie wiem co myśleć.
                    W tej cenie i z takim wyposażeniem jest konkurencją dla większości aut klasy C (każdy z nas preferuje coś innego dlatego nie będę wymieniał modeli bo może to wywołać dyskusję o wyższości świąt wielkiej nocy nad świętami bożego narodzenia 8) ) a w pewnych przypadkach także dla klasy D (pewne pisma stawiają ją do porównań w klasie D :?: )

Chodzi mi o gamę silników i wyposażenie standardowe i dodatkowe, automatyczne skrzynie biegów oraz wersję z napędem 4x4. Jak będzie w eksploatacji zobaczymy.

Komentarz

• Psycho Dad
                      Rider
                      • 2009
                      • 629

Zamieszczone przez pascal
                      jęsli mogę Ci polecić leasing to Bre leasing - jak załatwiałem na początku roku to mieli najlepszą ofertę. drugi był raiffaisen potem bzwbk,reszty nie pamiętam.

Sprawdz VWBank ... jeśli planujesz 3 letni to może ci sie spodobać
                      Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14889
                        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez szkoda
                        jak by każdy z nas miał 1.8, to pewnie wszystkie posty by takie były

A ja uwielbiam swoją 1.6 BFQ po 100.000 km :szeroki_usmiech
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez ruwado
                          Zamieszczone przez szkoda
                          jak by każdy z nas miał 1.8, to pewnie wszystkie posty by takie były

A ja uwielbiam swoją 1.6 BFQ po 100.000 km :szeroki_usmiech
                          ojjjjj, znając NAS to nie wydaje mi się :szeroki_usmiech
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

W tej cenie i z takim wyposażeniem jest konkurencją dla większości aut klasy C (każdy z nas preferuje coś innego dlatego nie będę wymieniał modeli bo może to wywołać dyskusję o wyższości świąt wielkiej nocy nad świętami bożego narodzenia 8) ) a w pewnych przypadkach także dla klasy D (pewne pisma stawiają ją do porównań w klasie D :?: )

Chodzi mi o gamę silników i wyposażenie standardowe i dodatkowe, automatyczne skrzynie biegów oraz wersję z napędem 4x4. Jak będzie w eksploatacji zobaczymy.
                            A no właśnie, temat rzeka (BTW gdzie o tym dyskutujecie na forum?) Powiem krótko, Octavia jest DROGA w porównaniu z konkurencją (w C, bo w D to nie te wymiary) i gdyby nie turbo-benzyna i DSG to nawet bym na nią nie spojrzał.

Najważniejsze, żeby cieszyć się z tego co mamy 8)
                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                            G.B.Show

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

A no właśnie, temat rzeka
                              więc od razu zalecam zduszenie tego tematu w zarodku :idea: :lol:
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• jakubd
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 165

Zamieszczone przez Psycho Dad
                                Sprawdz VWBank ... jeśli planujesz 3 letni to może ci sie spodobać
                                No właśnie czytam i analizuję oferty leasingu WV, ale to jest trochę chore. Moje podsumowanie jest takie:
                                Zwykły leasing kosztuje 11%. Promocyjny leasing 105% kosztuje 19%, a promocyjny leasing 107% (najtańszy jak sama nazwa wskazuje) kosztuje 6%... Łatwo się pogubić, no nie?

Teraz jeszcze odpytam 2-3 banki i zobaczę. Na pierwszy ogień BZWBK, bo sami się zgłosili.

PS: No dobra, z leasingiem 105% robię sobie jaja, bo to z pakietem ubezpieczeń na 3 lata (OC, AC, leasing).
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

No właśnie czytam i analizuję oferty leasingu
                                  Ja jak kupowałem wybrałem VW, wszyscy oferują podobne stawki, jedni ciut więcej inni ciut mniej. Mieliśmy kiedyś leasing paru rzeczy w dużej firmie leasingowej, która splajtowała wszedł syndyk i kazał oddać "wypożyczone" rzeczy, samochody, maszyny, komputery itd... było o tym głośno swego czasu, na szczęście była to duża firma więc rozgłos był duży i się szczęśliwie zakończyło. Ale właściwie mogło się skończyć dowolnie.
                                  Dlatego nie warto się kusić na super promocje i bezwzględnie warto korzystać ze sprawdzonych i rzetelnych leasingodawców. Najlepiej takich których się już samemu sprawdziło. Jeśli masz dobre układy z BzWBK to trochę u nich po negocjuj i bierz u nich.

U mnie wygoda załatwiania leasingu w VW zdecydowała o tym wyborze, szybko, standardowe dokumenty, żadnych udziwnień w wymaganiach itp.
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

A no właśnie, temat rzeka (BTW gdzie o tym dyskutujecie na forum?) Powiem krótko, Octavia jest DROGA w porównaniu z konkurencją (w C, bo w D to nie te wymiary) i gdyby nie turbo-benzyna i DSG to nawet bym na nią nie spojrzał.
                                    No właśnie nie jest droga. Nowa Astra z podobnym wyposażeniem i mocą silnika kosztowała 10 kpln więcej (tak samo z Megane o C4 nawet nie wspominam). A nie porównuję tu wielkości bagażnika (dla mnie bardzo ważny argument) i przestronności w kabinie, bo w klasie kompakt O2 nie ma w tej dziedzienie jakiejkolwiek konkurencji.

Komentarz

• Psycho Dad
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 629

Skoda wygrała też homologacją na ciężarowe.
                                      Konkurencja trochę zaspała.
                                      Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• gieu
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 607
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Powiem krótko, Octavia jest DROGA w porównaniu z konkurencją (w C, bo w D to nie te wymiary) i gdyby nie turbo-benzyna i DSG to nawet bym na nią nie spojrzał.

W 2009 r. (wrzesień-październik) zrobiłem bardzo dokładny przegląd rynku (z wizytami w salonach i targowaniem o rabat). Pod uwagę brałem Lancera, Astrę III, Civic, Golfa i Megane (dokładnie w takiej kolejności). Octavia nie wchodziła w grę, bo nie, bo to Skoda, itp. Zainteresowałem się nią po informacji, że Skoda (i Fiat) dają przyzwoite zniżki dla grup zawodowych.
                                        I jak zobaczyłem, że to samo, co w pozostałych markach mogę mieć 6-15 tys. zł taniej, przy znacznie lepszych parametrach silnika (1.4 TSI) i gabarytach, to się nie zastanawiałem. Śmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)
                                        Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Morgoth
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1116

Zamieszczone przez loyd
                                          Nowa Astra z podobnym wyposażeniem i mocą silnika kosztowała 10 kpln więcej (tak samo z Megane o C4 nawet nie wspominam).
                                          Astra z 1.4 ma 140 KM, inna sprawa że jest ciężka i 122 KM Skody/VW są porównywalne na drodze, bo moment mają identyczny, 200 Nm.

Reno ma 130 KM z 1.4 turbo.

Ja raczej patrzyłam co można kupić w podobnej cenie, niż na wersję nadwozia. Takie Peżo 5008 na ten przykład z silnikiem BMW 1.6 156 KM, bardzo zacnie toto jeździ. Albo Golf Plus (o mało nie kupiłem) z tym samym silnikiem co Octa, ale z bogatszym wyposażeniem w niemal identycznej cenie (stąd moja teza o wysokiej cenie Skody).

Zamieszczone przez gieu
                                          Śmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)
                                          I słusznie, akurat Lancer 1.8 140 KM jest niedopracowany, ale o tym gdzie indziej i inną "razą".
                                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• gieu
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 607
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez gieu
                                            Śmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)
                                            I słusznie, akurat Lancer 1.8 140 KM jest niedopracowany, ale o tym gdzie indziej i inną "razą".
                                            Ale za to jaki ładny.
                                            Zapomniałem o jeszcze jednej, wielkiej dla niektórych, zalecie Octavii. Nie tyle sama homologacja, ale homologacja na 5 miejsc!
                                            Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

Zamieszczone przez gieu
                                              Ale za to jaki ładny.
                                              I co z tego? Laski chcesz nim rwać? Ty siedzisz w środku i widzisz tylko twardą deskę i nieregulowaną osiowo kierownicę

Zamieszczone przez gieu
                                              Zapomniałem o jeszcze jednej, wielkiej dla niektórych, zalecie Octavii. Nie tyle sama homologacja, ale homologacja na 5 miejsc!
                                              No właśnie, tylko 5 miejsc. Pug 5008 może być na 7, ale to tylko Franca
                                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Glon
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 8

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                                Zamieszczone przez opcbrymarz
                                                Czy na "stalówki" dostanę kołpaki
                                                no nie widzę inaczej - proponuję , żeby to zaznaczyli....
                                                dywaniki - standard ...zawsze dają ale też bym radził, żeby zaznaczyli, że mają byc ( akurat ja w swojej jak dostawałem te ori skoda dywaniki...to oddałem żonie...niestety nie nadają się one do niczego bo po roku już się strzępi guma... ja kupiłem patexa na allegro i są super.... ale na pierwszy strzał warto żby były
                                                osłony przeciwbłotne - jak kto lubi ..ja mam...
                                                za wszystkie w/w rzeczy nic nie płaciłem..wszytsko miało być w cenia ....jasne że warto sie targować....i wszystko mają wpisać w zamówienia ...zwróć na to uwagę
                                                ....pamietaj, że jak już podpiszesz...to dla "NICH" jesteś już zaliczony ..hahaha
                                                ..a przy odbiorze...nie śpiesz się ...weź kogoś do sprawdzenia ...żeby z Tobą pooglądał auto....poproś o dokument odbioru auta przez salon - musza mięć ! i niech nie pierniczą , że gdzieś sie zapodział....sprawdź wyposażenie czy jest apteczka itp.... bo u mnie jakoś dziwnie nie było hahaha ...same wyparowały przedmioty z bagażnika....i pan z salonu...zapierniczał z głupią miną ...po wyposażenie....obejrzyj dokąłdnie ..bardzo dokłądnie lakier..i listwy....no i auto ma mieć nie więcej niż jakieś 15km przejechane...tyle na szybko , resztę koledzy napewno dopowiedzą...a jak już wyjedziesz z salonu .....to jesteś stracony :lol: i martw się o swoje auto sam ...bo na ASO nie masz co liczyć (pisałem pół żartem, pół serio)

[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 14:05 ]
                                                Zamieszczone przez pablo32
                                                Warto dokupić wykładzinę bagażnika
                                                WARTO !

Temat co prawda jest już mocno schłodzony, ale do końca miesiąca mam odebrać swoją O2FL ver elegance 1.9 diesel. Jako ze to mój pierwszy NOWY samochód z salonu bardzo zależny mi na szczegółowych informacjach co dokładnie trzeba sprawdzić przed ostatecznym potwierdzeniem odbioru. Powyżej pojawiła się informacja o "dokumencie odbioru auta przez salon". Czy możecie rozszerzyć ten temat i napisać co w nim jest opisane? ewentualnie napisać na co jeszcze trzeba zwracać uwagę.

Wdzięczny będę za wsparcie i słowo od doświadczonych Forumowiczów.
                                                1. Skoda felicja 1.6 GLX
                                                2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
                                                3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi

Komentarz

• winni77
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2183
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Glon
                                                  na co jeszcze trzeba zwracać uwagę.
                                                  Właściwie na wszystko. Zwłaszcza jak ostatnio oglądałem turbo kamerę o babce co kupiła Forda Kuge, które to okazało się być walone... Przede wszystkim sprawdź spasowanie wszystkich blach, opony czy nie są popalone, czy nic nie jest porysowane itp.
                                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• macluke
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 875

Zamieszczone przez Glon
                                                    Czy możecie rozszerzyć ten temat i napisać co w nim jest opisane? ewentualnie napisać na co jeszcze trzeba zwracać uwagę.
                                                    zobacz te wątki:

oraz

Komentarz

Pracuję...